Директорът по земеделие в ЕК идва на срещата на земеделските производители

Генералният директор на дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ на Европейската комисия Йежи Плева ще бъде официален гост на Петата национална среща на земеделските производители в България, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗП)
Плева е приел поканата и ще вземе участие в дискусиите за бъдещето на Общата селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г., съобщиха от асоциацията.
Оттам допълват, че в програмата ще залегнат акценти за кампанията за директните плащания за 2017г., Кодексът за поземлените отношения, агроекологичните плащания, нови законодателни инициативи и др.
За пета поредна година Националната среща на земеделските производители в България, на която Фермер.БГ е медиен партньор, ще срещне под един покрив фермери от различни сектори с ръководството на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие“.
Тазгодишното издание на земеделската конференция е посветена на 10 години от членството на България в ЕС. Събитието ще се проведе в рамките на два дни – на 8 и 9 февруари 2017 г. в хотел „Адмирал“ в комплекса „Златни пясъци“.
Очаква се присъствието на Йежи Плева да разшири националния дебат относно бъдещето на ОСП.
„Необходимостта от дискусия и единна позиция сред браншовите организации по темата бе повдигната след срещата на АЗПБ в Брюксел в средата на ноември 2016 г, където асоциацията проведе консултации с едни от най-големите браншови организации в ЕС – Копа Коджека, Съюза на белгийските фермери и Немския селски съюз“, допълват организаторите и отбелязват, че форумът е платформа за представяне на новостите в сектора, място за дискусии, обмяна на идеи, решения и представяне на добри практики в рамките на един открит диалог сред ангажирани участници.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE