Двама нови зам.-министри в земеделието

Двама нови зам.-министри назначи днес премиерът Бойко Борисов в Министерството на земеделието, храните и горите, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Те са Лозана Василева и Вергиния Кръстева.

38-годишната Василева беше кандидат за депутат от ГЕРБ от родния си град Пазарджик, №6 в листата. Тя е била зам. изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. Доктор е по аграрна икономика от УНСС, специализирала е биоземеделие в Чехия.

През 2003 г. и 2004 г. е старши експерт в областната дирекция „Земеделие и гори“ в Пазарджик. Оглавява дирекцията през 2009 г. Изпълнителен директор е на Разплащателна агенция за кратко – от края на август до края на ноември 2014 г. Тогава е назначена за заместник изпълнителен директор на Разплащателна агенция и отговаря за държавните помощи, селскостопанските пазарни механизми и техническия инспекторат.

Лозана Василева е била едноличен собственик на „Медико-Лозана Шуманова“ – дружество, заличено през 2009 г.

Съпругът ѝ – Стефко Георгиев Василев – е едноличен собственик на една фирма („Василев инс“) и е бил съсобственик с 10% участие в друга („Ирини Трейдинг“, за търговия на едро с храни), показва справка в „Дакси“. „Ирини Трейдинг“ не е била пререгистрирана съгласно закона и е заличена през 2012 г. Имал е и 10-процентно участие в „Глобал фарма“ ООД с предмет на дейност търговия на едро с лекарства.

Кръстева също идва от ДФ „Земеделие“. От 2016 г. е началник на отдел в дирекция „Директни плащания“ на Фонда. Завършила е УНСС, доктор е по икономика.

Източник: offnews.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE