Гърците пак се готвят за блокади

Фермерските организации в Гърция обявиха, че от следващия понеделник – 23 януари започват нови протестни действия, насочени срещу данъчните реформи и с настояване на за стабилност и сигурност в сектора, съобщи Българското национално радио.
Очевидно липсата на полска работа в момента дава възможност на южните ни съседи да се заемат с политическите и социалните си искания.
Така за поредна зима фермерите от Гърция планират да блокират пътища и гранични пунктове с българската граница, което означава пореден проблем за българските транспортни фирми.
Още през декември над 180 земеделски производители се събраха в град Лариса и решиха през януари да организират национални блокади. Седмица по-рано земеделците планират да излязат на площадите в селата и да организират блокади, които на 23 януари да прераснат в масови.
През януари и февруари миналата година гръцките фермери блокираха за около 40 дни граничните пунктове с България, което създаде огромни проблеми на българските превозвачи. Тогава много хора се запитаха защо подобни блокади не се правят, когато в Гърция върви активния туристически сезон. Основна цел на блокадите на фермерите от южната ни съседка по нашата граница е това, че България е в Европейския съюз и по този начин бетонират трасетата на много евростоки и търговци.
Не само съседите ни ще дадат воля на гласа си на 23 януари. За тогава се стяга и голям протест на млекопроизводители в Брюксел. Както Фермер.БГ писа, акцията е организирана от Европейския млечен борд.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE