Върховният съд даде ход на дело по жалба на агроминистерството срещу атакуване на наредбата за мярка 4.1

На 7 декември петчленен състав на Върховния административен съд е допуснал за разглеждане касационната жалба на Министерството на земеделието, храните и горите срещу атакуването на наредбата по мярка 4.1 за инвестиции в земеделски стопанства. Поводът е недоволството на Националния съюз на земеделските кооперации (НСЗК) срещу нарушена според тях процедурата за избор на случаен принцип на председател на съдебния състав. Съдът е отхвърлил както тази жалба, така и искането за отвод на съдебния състав.

ВАС не прие възражението на ответника и даде 7-дневен срок за допълнителни писмени съображения на МЗХГ по делото.  Съдът ще се произнесе в едномесечен срок.

МЗХГ напомня, че сегашните промени в Наредба №9 от 2015 г. за прилагане на подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделските стопанства“ остават в сила (обн. ДВ бр. 76 от 2016 г.). Финансирането от еврофондовете за земеделие не е под риск, както и няма заплаха за подпомагането на бенефициентите. Независимо от решението на съда няма заплаха и относно размера на бюджета по подмярка 4.1. Всички сключени договори по нея са законосъобразни.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE