Във Велинград е конфискуван един тон сурово мляко без документи

Областната дирекция по безопасността на храните в Пазарджик конфискува 1 тон сурово мляко без документи. Това е резултат от съвместна проверка със служители от Районното управление на полицията във Велинград и Националната агенция за приходите, когато е установено незаконно транспортиране на 930 литра мляко в цистерна и 70 литра в бидон, съобщиха от Българската агенция по безопасността на храните (БАБХ).

Суровината е превозвана без придружаващи ветеринарномедицински документи за произход. Цялото количество е конфискувано и  унищожено, а на нарушителя е съставен акт.

По време на проверките през изминалия месец от ОДБХ Пазарджик са бракували и унищожили са над 26 килограма месни продукти, 42 килограма колбаси без маркировка и документи за произход. Инспекторите са извършили 395 инспекции, като са съставили 9 акта и са издали 42 предписания.

Констатираните нарушения са свързани с неизпълнение на предписание за етикетиране на храни. Констатиран е колбас без етикет, както и съвместно съхранение на храни от животински произход с негодни за консумация продукти. При проверките е констатирано и влагане на подсладител над разрешената норма в боза, както и обект без удостоверение за регистрация, работник без лична здравна книжка, също и неизпълнение на предписание за спазване на Наредба №9 за специфичните изисквания за ученическото хранене.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE