Вторият прием по мярка 4.1 на ПРСР 2014-2020 започва на 26 октомври

„На 26 октомври стартира вторият прием по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) и ще продължи шест седмици – до 7 декември“. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време кампанията на Министерство на земеделието и храните „Подкрепяме българското“ в град Пловдив. Той допълни, че  приемът ще стартира с целия наличен остатъчен бюджет.
„Наредбата за промените по мярката е обнародвана, а на 4 октомври ще има заповед за прием“, каза още Васил Грудев.
Заместник-министърът каза още, че амбицията на Министерство на земеделието и храните е инициативата „Подкрепяме българското”, да стане постоянно действаща с подкрепата на местната власт.
„Стремим се да представяме продукцията на родни местни производители, като по този начин се скъсява веригата между производители и потребители“, допълни той.
На изложението присъстваха и заместник-кметът на град Пловдив Розалин Петков и народният представител д-р Катя Попова. Жителите и гостите на областния град имат възможност да опитат и закупят продукцията на 40 местни производители, които се представят с месни и млечни продукти, плодове и зеленчуци, яйца, вино, розови продукти, тестени изделия и др.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE