Внимание, земеделци: Важни срокове

Предстоят редица важни срокове за земеделските стопани. Вижте кои са те, за да не ги пропуснете.
След като на 31 юли изтече срокът за подаване на декларации и заявления за земята до 5 август трябваше да се издаде заповед за назначаване на комисия, която ще ръководи сключването на споразумения, както и изготвянето на служебни разпределения за всяко землище на територията на съответната област. Предстои в срок до 10 август, общинските служби по земеделие да предоставят на ползвателите и комисията списък на имотите с правно основание и имотите „бели петна“.
До 15 септември трябва да бъде изготвен проекта за служебно разпределение на масивите за ползване. След като това стане ясно, директорите на областните дирекции по земеделие имат време до 1 ноември да издадат заповед за разпределение на масивите за ползване за стопанската година.
На 10 ноември пък изтича срокът, в който трябва да се издаде заповедта за разпределение на масивите за ползване. След това, в срок до 3 месеца от обявяването на заповедта, ползвателите са длъжни да внесат по транзитна бюджетна сметка на областната дирекция по земеделие сума, равна на средното рентно плащане за съответното землище за предходната стопанска година.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE