Браншови организации с обща позиция за назначаването на Бисер Чилингиров в МЗХ

Двадесет сдружения, асоциации и развъдни организации излязоха с обща позиция за премахването на зооинженер Бисер Чилингиров от поста съветник по въпросите за животновъдния сектор на служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков.
Претенциите на Бисер Чилингиров за компетентност и обективност силно противоречат с показаното от него досега и като собственик на животни и като ръководител на Националната овцевъдна асоциация (НОА), пише в позицията до министъра на земеделието и храните.
Няколко са причините, които се изтъкват в позицията, заради които Бисер Чилингиров не трябва да бъде съветник по животновъдство, смята бранша. Некомпетентност и непознаване на законовата и подзаконова нормативна уредба са само две от тях.
Бисер Чилингиров не се ползва с никакъв авторитет не само сред развъдчиците, но и сред обикновените животновъди. Ето защо ние възразяваме и не приемаме назначаването на толкова компрометиран, неук и отхвърлен от бранша съветник, е отбелязано още в позицията.
Сред развъдните и браншови организации подкрепили позицията са: Национална овцевъдна асоциация, Национален съюз на говедовъдите в България, Асоциация за развъждане на млечни породи кози, Съюз на животновъдите, Българска асоциация на биопроизводителите и други.
Вижте цялата позиция, както и другите подкрепили я асоциации, тук.
Източник: sinor.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE