Бозуков: Протестите са предизборни

Земеделският министър Христо Бозуков окачестви протестите на земеделските производители като предизборни. По думите му недоволството вчера е част от кампанията преди вота, особено след като в понеделник те са били на среща при него.
По думите му начинът за разрешаване на конфликти е с разговори, а не със стачки и митинги. „Аз ежедневно се срещам с производители и организации. В понеделник се срещнах със животновъдите последно, говорихме как стоят нещата и вчера те ме изненадаха”, посочи той пред бТВ.
Бозуков отрече да се очаква спиране на европари.
„14 млн. лв. са останали по агроекологичната мярка, биологичното производство е на минус. Парите са изхарчени за по-кратък период от предвиденото. При агроекологията общо те са около 150 млн. лв. и 42 на сто или 65 млн. лв. са отделени за защитени видове птици и са изплатени за унищожаване на продукцията на зърнопроизводителите. 47,5 млн. лв. са дадени на животновъди за опазване и поддържане на пасища и 23 на сто са за контрол на почвената ерозия“, заяви министърът.
В началото на мандата му Бозуков каза, че е поискал данни за изпълнението на изплащането на субсидиите. Според доклада не може да се гарантират изплащанията.

Източник: fermer.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE