Амониева селитра за измръзналите дръвчета

Последните студове засегнаха голяма част от плодните дървета и на тяхна помощ идва амониевата силитра, съобщиха от Agricilture.eu
Може да помогнете на измръзналите плодни дървета да се възстановят чрез торене с амониева селитра. Тя е подходяща и когато дърветата боледуват или се налага изрязване на измръзнали клони, защото стимулира развитието на нови леторасли от спящите пъпки.
За всички овошки в добро здраве се препоръчва използването на комбиниран тор – NPK. Той съдържа достатъчно азот, фосфор и калий, необходими за доброто развитие на овощните дръвчета, лозите, малините, касиса и къпините.
Основното правило е торът да се внася на 20 см от стъблото. Ако коренът на плодните храсти е по-мощен – може да се сложи до една кафена чашка.
Ако малините са в редица се прави малка бразда между тях и на дъното й се слага поне половин сантиметър тор, зарива се и после се полива.
На младите овошки – до пет годишни, са нужни около 200 грама, а на по-старите – 1 кофичка от кисело мляко. Отново се внася на разстояние, покрива се с почва и се полива.
На тези, които вече са торени през есента с троен суперфосфат и калиев сулфат, количеството трябва да е наполовина.
Източник: fermer.bg
email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE