Агроведомството с нови уточнения по акциза

След като браншовиците съобщиха важната за фермерите новина, свързана с коригиране на грешките по фактурите с акциза, от министерството на земеделието допълниха тази информация с нова. Корекциите ще започнат да се правят още днес 12 януари вместо от 16 януари, за да има технологичен срок за тяхното приключване. Тези проверки трябва да приключат до 27 януари, посочват от ведомството.

Ще бъдат проверявани описите на фактурите за закупено гориво към заявленията за подпомагане, за да се сверят с данните, за които Националната агенция за приходите  е констатирала несъответствия или разминавания.

Описът на направените корекции по данните във фактурите следва да бъде подписан от земеделския стопанин и служителя, направил корекциите.

За целта земеделските стопани трябва да се свържат с общинската служба, където са подали заявленията. След извършване на корекциите в ОСЗ, данните ще бъдат изпратени към НАП за повторна проверка и след това се предвижда изплащане и на останалите средства от бюджета на схемата.

Източник: sinor.bg

email
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE